САЛАТ З ФАСОЛI. Гатуецца яна проста і хутка. Да зваранай фасолі трэба дадаць здробненыя і падсмажаныя цыбулю, моркву. Дабавіць тамат ці марынаваныя памідоры. Заправіць маянэзам. Пасыпаць зелянінай.
КАПУСТА “КАЛЯРОВАЯ”, СМАЖАНАЯ Ў ЦЕСЦЕ. Капусту раздзяліць на суквецці, адварыць у падсоленай вадзе. Змяшаць муку, жаўткі, частку малака і соль, развесці рэштай малака да кансістэнцыі густой смятаны, увесці ўзбітыя бялкі. Суквецці капусты абмакваць у цеста, пасля чаго смажыць у кіпяні алею.
СМАЖАНКА «БЯРЭСЦЕ». Падрыхтаваную кураціну пасекчы на невялікія кавалкі, абсмажыць, перакласці ў жароўню, дадаць нарэзаную кубікамі пасераваную цыбулю, скрылікі абсмажанай бульбы, прамытыя разынкі, здробненыя арэхі, соль. Усё заліць смятанай і тушыць на невялікім агні каля паўгадзіны.