Паводле звестак райсельгасхарчу на сённяшнюю раніцу, яравыя зерневыя культуры пасеяны па раёну на 2410 гектарах, што складае 25,5 працэнта ад неабходнага. У адкрытым акцыянерным таварыстве «Раванічы» гэты від работ ужо выкананы на 32,1 працэнта.
– Вядзём ўвесь комплекс веснавых палявых работ, – распавядае галоўны аграном гаспадаркі Леанід Кавалёў. – На ворыве задзейнічаны механізатар Дзяніс Гуськоў, на закрыцці вільгаці – Андрэй Навіцкі і Вячаслаў Ніціеўскі, на падрыхтоўцы глебы – Валерый Гурыновіч і Юрый Мазайскі, на сяўбе – Ігар Ігнатовіч і Юрый Сасункевіч, на ўнясенні мінеральных угнаенняў – Аляксандр Маслоўскі, Яўген Ладуцька і Валерый Бярдзянаў.
Вялікіх праблем па тэхніцы няма. Нязначныя паломкі аператыўна ўхіляе мабільнае рамонтнае звяно. Тэмпы сяўбы маглі б быць больш высокімі, але запасаў паліва няма, працуем, як кажуць “з колаў”…
Шмат клопатаў падчас пасяўной і ў старшыні прафкама гаспадаркі Тамары Цітавец. Адзін з іх – інфармацыйнае забеспячэнне.
– Уся неабходная ўдзельнікам веснавых палявых работ інфармацыя змешчана на адмысловых стэндах у дыспетчарскай, – кажа яна. – Тут і расцэнкі, і дзённыя заданні, і ўмовы ўнутрыгаспадарчага спаборніцтва. Штодня абнаўляю экраны заработнай платы і спаборніцтва, каб механізатары і вадзіцелі маглі пацікавіцца, колькі зарабілі за папярэдні дзень і хто – у лідарах па відах работ. У гонар перадавікоў уздымаецца Сцяг працоўнай славы пры ўваходзе на машынны двор.
Таксама займаюся арганізацыяй харчавання ўдзельнікаў пасяўной. Пакуль што возім у поле абеды, але з падаўжэннем рабочага дня будзе і вячэра. Пры гэтым 70 працэнтаў выдаткаў на харчаванне бярэ на сябе гаспадарка…
Адметная асаблівасць сёлетніх веснавых палявых работ для гаспадаркі ў тым, што ў яго аператыўным кіраванні знаходзіцца сельгаспрадпрыемства “Ганута-Агра”. А гэта – яшчэ такі ж аб’ём яравога зерневага кліну. Аднак дырэктар ААТ “Раванічы” Сяргей Кіпець перакананы, што сумеснымі намаганнямі гануцкіх і раваніцкіх земляробаў пасяўная там завершыцца ў належныя агратэхнічныя тэрміны.
Ігар АДАМОВІЧ. Фота аўтара
Входить в рабочий ритм на земле всегда трудно после зимней передышке, но надо собрать волю и силы в кулак и посеять наш хлеб, чтобы потом не стоять с протянутой рукой, а быть спокойными что есть, что есть и можно спокойно развиваться в других направлениях более высокотехнологичных и инновационных.